Adaptív eszközbeszerzés az Imbus 2000 Kft-nél

2019 | 06 | 06.

Az Imbus 2000 Vas, Fém, Műanyag, Forgácsoló, Tömegcikkgyártó és Kiszerelő Kft. sikeres pályázatának köszönhetően egy magas teljesítményszámú, jellemzően gépiparban felhasználható berendezést helyezett üzembe. A cég a GINOP-2.1.8-17-2018-02369 azonosító számú projektet a Széchenyi 2020 Program Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának keretén belül, a „KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén” tárgyú felhívásra benyújtott sikeres pályázata alapján, a Magyar Állam és az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja 33 591 262 Ft-os összköltségű, ebből 16 795 631 Ft (50%)-os vissza nem térítendő támogatásával valósította meg.

A fizikai befejezésére 2019.05.08-án került sor.

A projekt folyamán beszerzésre, telepítésre, és beüzemelésre került egy VMX 30i típusú, magas teljesítményű, gépiparban felhasználható HURCO CNC típusú megmunkáló központ. Ez a fajta gépezet különösen alkalmas kisszériás alkatrész gyártásához. A gép gyors, teljes-szövegű, beépített ciklusokkal támogatott, kezelőbarát. Innovatív Dialóg programozása rendkívüli mértékben növelte meg a gyártás hatékonyságát. Jelenleg termékkörünket zömében a kisszériás gyártás jellemzi, ezért ez a géptípus különösen alkalmas a feladatra. A gép kezelőfelületén egyszerre párhuzamosan több program is futtatható, így a folyamatban lévő gyártás mellett lehetőség van a következő gyártandó alkatrész gyártó programjának elkészítésére.

Számunkra technológiai újdonságot jelent, hogy a gép DXF fájl kezelésre alkalmas. A DXF olyan rajzcsere fájltípus, amellyel adatok vihetők át a különböző alkalmazások között. Így nagy sebességgel lehetséges a gép programozása. A bonyolult, a gép saját vezérlőjén csak nehezen, vagy nem megszerkeszthető geometriájú alkatrészek gyártása is lehetségessé vált így. Egy másik technológiai innováció, hogy a gép opcionálisan fel van szerelve egy 3D-Plus alkalmazással. Ez az alkalmazás lehetővé teszi 3D-ben gyártandó alkatrészek nagy sebességű megmunkálását, ezt eddig az alkatrészek többszöri felfogásával, a gyártás több lépésben történő elvégzésével tudtuk csak elérni.

A fent felsorolt technológiai újítások révén, vállalkozásunk növelni tudta gyártási hatékonyságát és képességeit, így gazdasági versenyelőnyre tehettünk szert.

További információ kérhető:

Répási Károly, ügyvezető, Imbus 2000 Kft.
Cím: 8200 Veszprém, Tüzér utca 71/II.
Tel.: +36 (30) 957-9740

HURCO VMX30i